Serieverkrachter die actief was rond ULB niet in beroep tegen veroordeling

Bron © BELGA

De 44-jarige Yassine B., die eind juni veroordeeld werd voor een reeks verkrachtingen en aanrandingen van de eerbaarheid, is niet in beroep gegaan tegen zijn veroordeling. Dat meldt het Brusselse parket. De Brusselse correctionele rechtbank had de man op 30 juni een gevangenisstraf opgelegd van 12 jaar. Bovendien moest hij zich ook vijf jaar ter beschikking houden van de strafuitvoeringsrechtbank.

De man, een oud-chauffeur van de MIVB, sloeg tussen juli 2016 en november 2019 meermaals toe. Dat deed hij na zijn uren als buschauffeur bij de MIVB rond de campus van de Université Libre de Bruxelles (ULB), waar hij met name dronken studentes uitzocht. Hij gaf zich uit als taxichauffeur en bood ze aan om hen naar huis te voeren, maar beroofde ze van hun vrijheid en verkrachtte ze.

Minstens negen slachtoffers

In november vorig jaar kon de man worden gevat, nadat een studente van de ULB ontvoerd en verkracht werd. Volgens de studente, die haar verhaal deed op de Facebookpagina ULB Confessions, werd ze op een zaterdagnacht na een doop opgehaald door een bestuurder van een grijze Citroën die zich voordeed als een bestuurder van de taxidienst Collecto. Onderzoek op basis van haar verklaring leidde korte tijd nadien tot de arrestatie van Y.B.

Die bekende twee verkrachtingen en één aanranding, maar volgens de rechtbank had de man minstens negen slachtoffers gemaakt. De rechtbank oordeelde dat de man als een echt seksueel roofdier gehandeld had, en beschouwd moet worden als een gevaar voor de samenleving.

AANGERADEN