Kobe Ilsen maakt tv-versie van #weetikveel en heeft jouw vragen nodig

Kobe Ilsen presenteert al zeven jaar lang #weetikveel op Radio 1, en werkt momenteel aan een tv-versie van het programma. Foto: Kris Van Exel

Al zeven jaar presenteert Kobe Ilsen iedere zomer #weetikveel op Radio 1, een programma waarin hij de luisteraar trakteert op een hele hoop weetjes over de meest uiteenlopende onderwerpen. Volgend jaar krijgt het programma een televisievariant op Eén.

Wat weet de Vlaming over burn-outs? Of TikTok? Of over slaap, het parlement of het mondmasker? Ongetwijfeld iets, maar voor Kobe Ilsen is dat niet genoeg. En dus probeert de presentator onze algemene kennis bij te schaven in #weetikveel, met de hulp van een expert ter zake. Zo kan iedereen aan de koffiemachine of op de familiebarbecue over alles meepraten.

En dat werkt goed. Het programma loopt al zeven zomers lang op Radio 1. Ook na de uitzendingen, om 12 uur ’s middags, wordt de podcast van het programma gretig beluisterd. Hoog tijd voor de volgende stap dus, moeten ze bij de VRT gedacht hebben. Want in het voorjaar van 2021 krijgt #weetikveel een tv-versie op Eén. Ilsen is momenteel druk in de weer met de voorbereidingen. Hoe het programma er precies zal uitzien, is nog niet helemaal duidelijk.

Wel doet de presentator alvast een beroep op de kijker. Wie met vragen zit over een onderwerp waar iedereen het vaak over heeft, of zich ooit iets heeft afgevraagd waar niemand anders over lijkt na te denken, kan zijn vragen opsturen naar de redactie van #weetikveel. Dan komt dat thema misschien aan bod in een van de afleveringen.

Vragen insturen voor het programma kan via één.be/weetikveel

Door Wout Desmytere
Meest recent