Nieuwe Disney-film wordt enkel op Disney+ uitgebracht

Bron © BELGA

Foto: AP

Disney, dat dinsdag rode beurscijfers liet optekenen als gevolg van de coronacrisis, zet volop in op streaming. Het bedrijf gaat zijn film ‘Mulan’, waarvan de release al herhaaldelijk werd uitgesteld, daarom exclusief op het streamingkanaal Disney+ uitbrengen in alle landen waar dat al beschikbaar is. Daarnaast komt Disney volgend jaar ook met een nieuw streamingaanbod -Star- met de catalogus van Fox.

De aankondiging is alvast slecht nieuws voor de bioscoopsector. In de Verenigde Staten zijn er nog heel wat bioscopen gesloten, maar in Europa openden de meeste filmzalen al weer de deuren. Het aantal bezoekers valt wel tegen.

‘Mulan’ zou volgende maand al te zien zijn op Disney+, voor ongeveer 30 dollar, zo maakte Disney bekend. In de landen waar de streamingdienst nog niet actief is, wordt de film wel gewoon in de bioscoop vertoond.

De avonturenfilm met de Chinese heldin Hua Mulan zou aanvankelijk in maart gelanceerd worden, maar daar stak de coronapandemie een stokje voor. De Hollywood-première kon wel nog plaatsvinden, maar nadien gingen de bioscopen op veel plaatsen op slot.

Disney+ telt wereldwijd al 60,5 miljoen abonnees en is vanaf volgende maand ook in België beschikbaar.

bekijk ook

Disney lost spectaculaire nieuwe trailer voor langverwachte remake van Mulan

Dit zijn de eerste beelden van de live-action remake van Mulan

Door jvh
Meest recent