Egypte nodigt Elon Musk uit om naar “buitenaardse” bouwwerken te komen kijken

Bron © BELGA

Elon Musk Foto: REUTERS

Egypte heeft de Amerikaanse zakenman en stichter van Tesla en SpaceX uitgenodigd om bouwwerken uit de oudheid te komen bekijken. De excentrieke miljardair Elon Musk twitterde recent dat de piramiden door buitenaardse wezens moeten zijn gebouwd.

“De piramides werden duidelijk gebouwd door buitenaardse wezens”, schreef Musk op Twitter. De tweet had een lawine aan spottende en verontwaardigde reacties uitgelokt.

Minister Rania al-Mashat van Investeringen en Internationale Samenwerking, heeft Musk nu gevraagd zelf te komen kijken. “Ik bewonder uw werk en nodig u uit om samen met SpaceX te komen onderzoeken hoe de piramiden tot stand zijn gekomen en ook naar de tombes van de bouwers ervan te gaan, we zien uit naar uw komst”, aldus de bewindsvrouw.

De wereldberoemde piramiden van Gizeh bij Caïro vormen de voornaamste toeristische trekpleister van het land. Ze zijn in juli, na drie maanden sluiting wegens het coronavirus, heropend. De Egyptische piramiden werden gebouwd als praalgraf voor farao’s.

Door jvh
AANGERADEN
Meest recent