Betreurde Bjorg Lambrecht krijgt dan toch geen Memorial dit jaar: “Met pijn in het hart”

 

 ©  BELGAIMAGE

Dag op dag één jaar geleden overleed Bjorg Lambrecht na een zware val in de Ronde van Polen, die woensdag een eresaluut zal brengen aan het betreurde toptalent van Lotto-Soudal. Normaal gezien stonden er eind deze maand twee herdenkingskoersen op het programma, maar die werden geannuleerd door de aanhoudende coronacrisis.

Vincent Van Genechten, Sam Varewyck

LEES OOK. Een jaar na de dood van Bjorg Lambrecht fietst zijn verzorger wekelijks naar zijn graf: “Wat Remco en Van Aert nu doen, zou Bjorg zó gemotiveerd hebben” (+)

De supportersclub van Bjorg Lambrecht plande op 29 augustus (in Ursel) en 30 augustus (in Knesselare) twee wedstrijden voor beloften, renners onder de 23 jaar. “Het was voor zijn overlijden al zijn droom om een koers voor beloften in te richten die zijn naam draagt”, vertelde Erné De Blaere van het bestuur van de supportersclub begin juli nog.

Maar door de coronacrisis vond het bestuur zich genoodzaakt om beide wedstrijden te annuleren.

“Met pijn in het hart moeten we melden dat de geplande tweedaagse eind augustus niet zal kunnen doorgaan”, klinkt het in een mail van de supportersclub. “Dit komt doordat we de maatregelen van de gemeente moeten opvolgen en het ons niet geschikt lijkt om een wedstrijd ter ere van Bjorg te organiseren zonder publiek. Daarom hebben we besloten om de beide koersen te annuleren.”

De supportersclub koestert de hoop om op een latere datum dit jaar toch nog een wedstrijd te kunnen organiseren. “Hopelijk krijgen we bij onze derde poging wel groen licht”, klinkt het.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten