Samsung lanceert langverwachte smartwatch en Galaxy Buds Live

Tijdens de virtuele persconferentie heeft de Koreaanse techgigant Samsung zijn nieuwste snufjes laten zien. In Samsung Unpacked werden onder andere de nieuwe Samsung Galaxy Note 20 en de Samsung Galaxy Note 20 Ultra voorgesteld. Ook de nieuwe plooibare smartphone, de draadloze Glaxy Buds en de nieuwe Glaxy Watch 3 werden aan het grote publiek getoond.

Laurence Torck

Samsung heeft tijdens de virtuele persconferentie de nieuwe Samsung Galaxy Note 20 en de betere Samsung Galaxy Note 20 Ultra gelanceerd. Die laatste heeft een scherm van 6,9 inch met een hoge resolutie (1440 x 3200 pixels) dat ook nog eens een ververssnelheid heeft van 120 HZ. Het toestel komt ook met drie camera’s aan de achterkant met een breedhoekcamera, een telelens en een ultrabreedhoeklens. Wie kiest voor de Samsung Galaxy Note 20 moet het doen met een scherm met net wat minder resolutie (1080 x 2400 pixels) en een lagere ververssnelheid van 60 HZ. Dat toestel komt ook met drie camera’s. Beiden zijn water- en stofdicht en kunnen vanaf vandaag besteld worden. Pas vanaf 21 augustus zijn de toestellen ook effectief beschikbaar.

Samsung onthulde ook de langverwachte Galaxy Watch 3, opvolger van de originele Samsung Galaxy Watch die anderhalf jaar geleden op de markt kwam. De nieuwe versie is iets kleiner dan zijn voorganger en komt in twee maten: 41 mm voor 429,99 euro en 45 mm voor 459,99 euro. In plaats van platte knoppen, heeft de nieuwe watch ronde knoppen waardoor het meer lijkt op een gewone horloge dan zijn voorganger. Het toestel komt ook met een ingebouwde running coach, bloeddrukmeter en een ECG-monitor. Beide toestellen zijn te koop vanaf 7 augustus.

 ©  AFP

Plooibare gsm

Tijdens de persconferentie werd ook de nieuwe Samsung Galaxy Z Flip 2 getoond dat twee schermen heeft en ook plooibaar is. Vooral het scherm langs de buitenkant is heel wat groter dan de vorige versie met een 6,2 inch scherm. De nieuwe smartphone zal beschikbaar zijn in brons en in het zwart. Het is nog niet duidelijk hoeveel die zal kosten en wanneer die beschikbaar zal zijn.

Ook werden nog de nieuwe Samsung Galaxy Buds Live voorgesteld, draadloze oortjes die tot nu toe bekend stonden onder de naam ‘Galaxy Beans’. De nieuwe oortjes kunnen achtergrondgeluiden dempen en zouden perfect zijn om mee te bellen aangezien het drie ingebouwde microfoontjes bevat. Volgens Samsung heeft de batterij een capaciteit van 29 uur en zouden al één uur batterijtijd hebben na slechts 5 minuutjes opladen. De nieuwe Samsung Galaxy Buds Live werken zowel op Android-smartphones als op IPhones en zijn bestendig tegen druppeltjes. De nieuwe oortjes zijn beschikbaar vanaf 21 augustus en kosten 189,99 euro. Ze zullen beschikbaar zijn in twee keluren: Mystic Bronze en Mystic Black.

Er werden tenslotte ook nog twee nieuwe tablets aangekondigd, de Samsung Galaxy Tab S7 en Galaxy Tab S7+. Die zullen beschikbaar zijn vanaf 21 augustus voor 699 en 899 euro.

 ©  AFP

Aangeraden
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt