Van de koers naar het voetbal en omgekeerd

Gingen van het voetbal naar de koers

* Roger De Vlaeminck: voetbalde zich op zijn zestiende in het eerste elftal van toenmalige vierdeklasser FC Eeklo. Vond dat hij te weinig verdiende en besloot zijn broer Eric te volgen op de fiets.

* Greg Van Avermaet: verdedigde tot zijn achttiende het doel van SK Beveren. Toen duidelijk werd dat hij op de Freethiel geen toekomst had, besloot hij voor het wielrennen te kiezen.

* Remco Evenepoel: voetbalde onder anderen bij Anderlecht en PSV en was ook jeugdinternational. Toen Anderlecht hem afschreef, koos hij voor de fiets. Niet zonder succes.

Gingen van de koers naar het voetbal

* Dirk Nachtergaele: ‘masseur’ bij het grote Mapei met onder anderen Johan Museeuw, Frank Vandenbroucke en Tom Boonen. Na zijn ‘pensionering’ werd hij overhaald om voor de Rode Duivels aan de slag te gaan.

* Serge Borlée: Brussels politie-inspecteur die naam maakte als bodyguard van Lance Armstrong, Cadel Evans en Jurgen Van den Broeck. Kreeg later dezelfde taak bij de Rode Duivels.

* Franky De Buyst: ex-wielerprof en vader van Jasper. Eerst verzorger bij Lotto-Soudal, nu aan de slag bij de Rode Duivels.

* David Bombeke: osteopaat die zijn eerste sporen verdiende bij Lotto, verhuisde met Cadel Evans naar BMC maar is nu hoofd van het medisch departement van Club Brugge.

(gvdl)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten