Afkoelen op de Blaarmeersen? Strand nu al helemaal volzet

Vorig weekend waren de Blaarmeersen volzet. Dat zal ook deze week zo zijn. Foto: David Van Hecke

Gent -

Wie nog een plaatsje wil reserveren om de komende dagen af te koelen aan de vijver van de Blaarmeersen, is eraan voor de moeite. De plaatsen voor vrijdag en zaterdag zijn helemaal uitverkocht. Wie toch verkoeling wil gaan zoeken in de zwemvijver kan de dag zelf nog zijn kans wagen.

Door de coronaregels is het verplicht om een plek te reserveren voor wie aan het strand van de Blaarmeersen wil gaan liggen. De regels werden begin deze zomer ingevoerd en gelden nog de hele zomervakantie.

Afgelopen weekend was het domein al helemaal volzet en daagden volgens de politie zo’n 4.000 bezoekers op. En met het zwoele weer dat voor de rest van de week wordt voorspeld, lijkt dat opnieuw het geval te gaan worden.

Wie woensdag nog een plek probeerde te reserveren op het strand, kon ten vroegste zondag nog terecht op de Blaarmeersen. Donderdag, vrijdag en zaterdag zijn helemaal volzet, wordt bevestigd aan de telefoon.

Aan de container aan de ingang van het domein worden ’s ochtends soms nog polsbandjes verdeeld, als er toch nog plaatsen zijn. Maar het ziet er niet naar uit dat dit het geval zal zijn.

De Gentse politie houdt zich klaar voor de komende dagen, want deze zomer werd het al een paar keer te warm aan het Gentse strand. Vijf keer moesten agenten de voorbije twee weken uitrukken voor incidenten met Brusselse jongeren.

LEES OOK. Vijf keer te heet in twee weken: Brusselse jongeren maken het bont op Blaarmeersen

Door Bert Staes
AANGERADEN
Meest recent