Nieuwe regio’s in Frankrijk en Spanje krijgen oranje kleurencode, één regio in Kroatië wordt rood

 ©  Shutterstock

Op de website van Buitenlandse Zaken werden enkele kleurencodes aangepast voor wie terugkomt van op vakantie. Er komen nieuwe oranje zones bij voor Frankrijk en spanje. Ook één provincie in Kroatië krijgt nu een rode kleur. Wie terugkomt uit deze regio moet dus verplicht in quarantaine en moet ook een test ondergaan.

Frankrijk telde eerder al enkele oranje zones, die lijst is nu uitgebreider geworden. Deze zones krijgen nu allemaal een oranje kleur: de Régio Île de France, département du Nord, departementen Meurthe-et-Moselle en Vosges, departement Sarthe, departement Ile-et-Vilaine, departement Gard, departement Haute-Garonne, departementen Loire en Haute-Savoie, departementen Alpes-Maritimes en Bouches-du-Rhône. Haut-Rhin staat niet meer op de lijst van oranje zones.

In Spanje krijgen de volgende regio’s een oranje kleurencode: de autonome regio van Madrid; provincie Girona en provincie Tarragona (autonome regio van Catalonië); autonome regio van het Baskenland; autonome regio van La Rioja; autonome regio van Extremadura; provincie Soria en provincie Guadalajara (autonome regio van Castilla-La Mancha); provincie Castellón en provincie Valencia (autonome regio van Valencia); autonome regio van Murcia; provincie Almeria (autonome regio van Andalusia) en de Balearen.

Wie terugkomt uit een oranje zone worden gevraagd zich vrijwillig te laten testen en ook vrijwillig in quarantaine te gaan.

Voor Kroatië zijn er ook veranderingen. Zo krijgt de provincie Vukovar-Srijem een rode kleur. Wie terugkomt uit deze zone moet dus in quarantaine en een test ondergaan. Deze provincies in Kroatië kleuren momenteel oranje: provincies Osijek-Baranja, Šibenik-Knin, Split-Dalmatië, Istrië en Zagreb.  (lto)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten