Plantwerp levert planten nu aan huis

Gaëlle tussen de kamerplanten. Foto: Nattida-Jayne Kanyachalao

Antwerpen -

De plantenwinkel Plantwerp op de Vrijdagmarkt is nog geen jaar open, maar toch moest uitbaatster Gaëlle Buntinx (30) het concept van haar zaak al aanpassen. “Creatief door corona noem ik het”, zegt ze. Gaëlle levert haar planten nu aan huis in Antwerpen.

Plantwerp verkoopt voornamelijk kamerplanten en die verkoop ging vanaf het openen van de zaak vorig jaar in mei goed. “Kamerplanten zitten al lang in de lift, dat was ook voor corona zo. Ik merkte dat tijdens de lockdown in maart mensen heel erg bezig waren met hun interieur, maar ik moest mijn winkel sluiten. Daarom heb ik zelf een bezorgdienst in elkaar gestoken. Ik postte foto’s op Instagram en zo konden klanten planten kiezen en kwam ik ze aan huis leveren in Antwerpen, Borgerhout, Berchem en Deurne. Dat deed ik meestal per fiets of te voet, maar voor grote planten nam ik de auto, er was toen toch niemand op de baan.”

Nu met de tweede coronagolf zijn we minder geneigd om te gaan winkelen en Gaëlle zag het rustiger worden in de winkel. “Daarom heb ik een webshop opgericht. Nu kunnen klanten hun planten online bestellen, ze komen afhalen in de winkel of ik lever ze bij hen thuis”, zegt Gaëlle.

Het idee van de webshop is niet alleen een project voor tijdens corona. “In de toekomst wil ik dat ook verderzetten. In België heb je niet zoiets als een lokale bol.com, maar mensen vinden het wel almaar belangrijker om lokaal te winkelen en de lokale economie te steunen. Ik denk dat het daarom belangrijk is om ook als lokale kleine winkel een online aanbod te kunnen bieden.”

Voor Gaëlle is de stap naar de webshop gelukkig niet te groot. “Ik ben ook zelfstandig fotograaf. Alle foto’s van de planten voor de webshop kon ik gewoon zelf maken.”

Door rvre
AANGERADEN
Meest recent