Aalst voor tweede keer deze week opgeschrikt door gewelddaad: man steekt ex-vrouw neer met aardappelmesje op parking van woon-zorgcentrum waar ze werkt

Aalst -

Op de parking van woon-zorgcentrum Mijlbeke in Aalst heeft donderdagochtend een man zijn ex-vrouw (39) neergestoken. Zij werd ter plaatse gereanimeerd en in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, maar is intussen buiten levensgevaar. De man diende zichzelf ook messteken toe en ligt eveneens in het ziekenhuis, waar hij bewaakt wordt door de politie. De twee hebben drie kinderen samen en zijn in een echtscheiding verwikkeld.

Het steekincident deed zich donderdagochtend voor op de parking van het woon-zorgcentrum Mijlbeke, waar de vrouw als administratieve kracht en rechterhand van de directie werkt. Haar ex-man, met wie ze drie kinderen heeft, stond haar daar op te wachten en diende haar zeven messteken toe met een aardappelmes. Daarna heeft hij ook zichzelf twee keer gestoken. Een stadsarbeider slaagde erin hem te overmeesteren.

Het slachtoffer raakte levensgevaarlijk gewond. Zij werd ter plaatse gereanimeerd door collega’s van het woon-zorgcentrum en daarna door de toegesnelde ambulanciers, waarna ze in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht werd. Daar werd ze geopereerd en intussen is ze niet meer in levensgevaar. De man raakte lichtgewond en werd ook naar het ziekenhuis gebracht, waar hij volgens de politie de nodige zorg krijgt en bewaakt wordt.

Echtscheiding

“De vrouw informeerde onmiddellijk naar hun drie kinderen, ze was daar meteen bezorgd over”, zei zonechef Jurgen Dhaene van de politie van Aalst. “Maar die stellen het goed.”

De aanleiding voor het incident is volgens burgemeester Christoph D’Haese in de relationele sfeer te vinden. De twee, allebei van Armeense origine, waren in een echtscheiding verwikkeld. Het personeel zag het gebeuren en is in shock, zegt Sarah Smeyers, voorzitter van het OCMW in Aalst.

Het parket en het labo zijn ter plaatse en er is een onderzoeksrechter gevorderd. Volgens de politie waren er meerdere mensen getuige van het incident, die zullen verhoord worden door de lokale recherche.

Tweede keer deze week

Het is de tweede keer deze week dat Aalst opgeschrikt wordt door een gewelddaad. Eerder deze week werd ex-burgemeester Ilse Uyttersprot in haar slaap gedood door de man waar ze al drie maanden een relatie mee had. Wat daar de aanleiding toe was, is nog onduidelijk.

LEES OOK. Ilse Uyttersprot is in haar slaap vermoord: handelswijze doet vermoeden dat dader alles gepland had

Door gjs, dvp
AANGERADEN