Hinder verwacht door werken aan druk kruispunt tussen Zuid en Kiel

Antwerpen / Kiel -

Komend weekend, op zaterdag 8 en zondag 9 augustus, wordt hinder verwacht aan het kruispunt van de Desguinlei (R10) met de Kolonel Silvertopstraat (N148) in Antwerpen-Zuid. Er staan dan herstellingswerken aan de rijweg en het fietspad gepland.

Aan het kruispunt van de Desguinlei met de Kolonel Silvertopstraat is de rijweg en het fietspad plaatselijk in slechte staat. De beschadigde zone bevindt zich op de afslagstrook komende van de Kolonel Silvertopstraat naar de Singel in de richting van Berchem. Het oude asfalt van rijweg en fietspad wordt opgebroken en vervolgens opnieuw aangelegd.

Hoewel de wegenwerken worden uitgevoerd in een verkeersluwe vakantieperiode en de lichtenregeling tijdelijk zal worden aangepast, verwacht Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) komend weekend de nodige verkeershinder.

Verkeer richting de stad en de Singel moet op de Kolonel Silvertopstraat ter hoogte van het kruispunt immers over één rijstrook passeren. Alle bewegingen op het kruispunt blijven wel steeds mogelijk. Fietsers en voetgangers kunnen niet passeren langs de werfzone en moeten oversteken naar het fiets- en voetpad aan de overzijde. Het treinstation Antwerpen-Zuid onder de brug blijft bereikbaar, maar enkel via de trappen van de tramhalte in de Kolonel Silvertopstraat. De trappen langs de brugreling zijn niet bereikbaar.

Het Agentschap Wegen en Verkeer vraagt om het kruispunt komend weekend te vermijden.

Door joro
AANGERADEN
Meest recent