Politiehelikopter zoekt boven Gent naar dementerende dame én gevluchte verdachte

Foto: Kms

Gent -

Een helikopter van de federale politie heeft woensdagavond en donderdagvoormiddag urenlang boven verschillende wijken van Gent gehangen. Eén keer om een dementerende dame op te sporen en één keer om een gevluchte verdachte te vinden aan het UZ, blijkt na navraag.

Bewoners van Sint-Amandsberg werden woensdagavond een tijd lang opgeschrikt door het geluid van een politiehelikopter boven de wijk. Het bleek om een zoektocht te gaan naar een 88-jarige dame, is donderdag te horen bij de Gentse politie.

De dame heeft dementie en was woensdagavond verdwenen uit haar woning in Gentbrugge. De politie startte met een zoekactie, waarbij de helikopter van de federale politie werd ingezet als steun. De dame werd uiteindelijk pas donderdagochtend teruggevonden.

Ze had zich verschuild in een tuinhuis van een andere bewoner in haar buurt. Die persoon trof de dame donderdag om 7 uur aan en belde de politie. De dame is ter controle onderzocht door een arts, maar is niet gewond.

Gevluchte verdachte

Donderdagochtend hing de politiehelikopter opnieuw boven Gent, dit keer boven de regio tussen Ledeberg en Zwijnaarde. Dit maal ging het om een verdachte persoon die op de vlucht was gegaan voor de politie.

“De persoon heeft zich verschuild in de omgeving van het Universitair Ziekenhuis”, zegt de Gentse politie. “We hebben de helikopter in steun gevraagd om het terrein te kunnen sweepen.” De verdachte persoon werd iets voor 12 uur dan toch gevonden. Waarom hij op de vlucht was geslagen voor de politie, wordt niet bekendgemaakt.

AANGERADEN