Winnaars ‘Mijn Pop-uprestaurant’ staken strijd om merknaam Tjop’s: “Dat we dit niet onderling konden regelen, doet me veel verdriet”

Karel en Birger, de laatste winnaars van ‘Mijn pop-uprestaurant’, begraven hun strijd om de merknaam Tjop’s. Foto: Foto Kurt

Karel Knockaert en Birger Allary, de winnaars van het laatste seizoen van Mijn Pop-uprestaurant, staken de strijd om hun merknaam Tjop’s. Na hun deelname gingen de ‘barbecue boys’ hun eigen weg, maar ze wilden allebei de naam van hun restaurant blijven gebruiken. Het leidde tot een rechtzaak, die nu beslecht is.

Het is Birger die laat weten dat “een akkoord bereikt is omtrent het gebruik van de naam Tjop’s. Karel Knockaert gaat verder onder die benaming, meer bepaald voor de uitbating van zijn barbecuerestaurant te Knesselare.”

Birger gaat in Ruiselede verder onder de naam Grill Academy Ruislé. In 2017 deden de boezemvrienden mee aan het VTM-programma Mijn Pop-uprestaurant. Hun barbecueconcept sloeg aan en bezorgde hen uiteindelijk de hoofdprijs. Nadien gingen de vrienden nog even samen verder met een eigen cateringbedrijf, maar in 2018 scheidden hun wegen.

24 jaar vrienden

Stonden ze ooit samen achter de barbecue, kwamen ze nu tegenover elkaar te staan in de rechtbank. Karel wou verdergaan met de catering onder de naam Tjop’s, terwijl Birger die wou gebruiken voor zijn grillacademie. Vorig jaar verklaarden de twee allebei dat ze hoopten dat het geschil in der minne geregeld kon worden. “We zijn al 24 jaar vrienden”, zei Karel vorig jaar. “Ik vind dat we die vriendschap moeten laten overwinnen.”

Toch verklaarde Birger later dat het Karel was die naar de rechtbank stapte. “En dat betreur ik. Ik wilde het onderling regelen, maar ondanks onze jarenlange vriendschap is dat niet gelukt. En dat doet me meer dan zomaar een beetje verdriet.”

Nu is de zaak voor eens en altijd beslist, maar de band tussen Karel en Birger lijkt onherstelbaar beschadigd. “Maar goed, de strijdbijl is begraven”, zegt Birger. “We nemen allebei de draad weer op en we hopen, ondanks deze moeilijke tijden, op een excellente barbecuezomer.”

Door Wout Desmytere
AANGERADEN