Valtteri Bottas rijdt ook in 2021 voor het Mercedes F1 team


 

 © Mercedes F1 team

Het deed in de wandelgangen al de ronde dat Valtteri Bottas zijn contract verlengd zou worden en nu is het ook officieel: Bottas rijdt ook in 2021 voor het Mercedes F1 team.

Valtteri Bottas begon in 2013 zijn F1-carrière bij het Williams F1 team. De Fin maakte in 2017 de overstap naar Mercedes waar hij Nico Rosberg opvolgde. De Duitser besloot na het veroveren van de wereldtitel in 2016 immers om halsoverkop de Formule 1 te verlaten.

Na zijn overstap slaagde Bottas erin om meteen enkele overwinningen bij Mercedes te behalen maar hij kon nooit echt Hamilton bedreigen in de strijd om de titel. Bottas wordt dan ook door veel F1-insiders beschouwd als de ideale tweede man naast Hamilton.

Net als de voorbije jaren kende Bottas ook dit seizoen een sterke start maar enkele races ver in het seizoen lijkt Lewis Hamilton binnen het team opnieuw de bovenhand te halen. Nadat Bottas tijdens de Britse GP een klapband kreeg en geen punten wist te behalen kijkt de Fin nu aan tegen een achterstand van dertig punten op Hamilton.

De kansen van Bottas op de titel zijn na een handvol races dus al erg geslonken, al ziet de Fin zijn sterke prestatie dus wel beloond met een contractverlenging. Lewis Hamilton beschikt voorlopig nog niet over een nieuw contract, de onderhandelingen met Mercedes zijn nog volop bezig.

Meer F1-nieuws:- McLaren kiest oude bekende als reserverijder voor tweede raceweekend op Silverstone- VIDEO: Beat The Boss: Mercedes-baas Toto Wolff vs. Lewis Hamilton vs. Valtteri Bottas- Mercedes F1-motor is maar liefst 1022 pk krachtig!- Silverstone circuit wordt na lekke banden aangepast voor tweede F1-race- Hoorzitting protest Renault tegen ‘Roze Mercedes’: “Vrijdag volgt de uitspraak”  (F1journaal.be)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten