Winkelen moet alleen, ook in Lochristi

Shoppen, het mag nog een halfuurtje. Mét mondmasker welteverstaan. Foto: ghl

Lochristi -

De voorbije dagen moest de politie van Regio Puyenbroeck enkele keren tussenbeide komen in Lootse handelszaken waar klanten weigerden alleen te winkelen. Omdat de nieuwe federale regels blijkbaar nog niet voor iedereen duidelijk zijn, rolt Lochristi volgende week een sensibiliseringscampagne uit.

Winkelen doe je alleen en dat geldt niet alleen in de handelszaken of de ketens in de drukke winkelstraten in Gent of Oostende, maar ook in onze eigen gemeente. “We doen een oproep naar de inwoners en zetten met een affichecampagne die volgende week uitgerold wordt bij alle handelaars, in op sensibilisering”, aldus het gemeentebestuur.

Het is de verantwoordelijkheid van de winkelier om de regels te laten naleven. Behalve de mondmaskerplicht, de handhygiëne en de sociale afstand is het alleen shoppen één van de bepalingen van de Veiligheidsraad van 29 juli. Minderjarigen onder hetzelfde dak mogen wel meeshoppen met een volwassene, net als personen voor wie begeleiding noodzakelijk is.

Grote aankopen kunnen na afspraak met een handelaar, die u dan bubbelgewijs ontvangt na sluitingstijd. De mogelijke boetes voor gezamenlijke funshopping bedragen 250 euro voor de klant, 750 euro voor de handelaar.

Door Geert Herman
AANGERADEN