Brand in WTC-toren aan Brussels Noordstation: omgeving afgesloten voor verkeer

Bron © BELGA
/ Brussel -

In Brussel is donderdagnamiddag brand uitgebroken in een technisch lokaal van de WTC-toren, vlakbij het Noordstation. Dat meldt de Brusselse brandweer.

In Brussel is de omgeving van de WTC-toren afgesloten voor het verkeer, omwille van de brand die woedt op de 27ste verdieping van het gebouw. Dat meldt de Brusselse lokale politie. Die heeft een veiligheidszone ingesteld.

“Het verkeer is afgesloten op de Simon Bolivarlaan, de Albert II-laan tussen de Kleine Ring en het rond punt dat uitgeeft op de Bolivarlaan”, meldt de politie op Twitter.

Door de brand ondervinden ook verschillende buslijnen van de MIVB hinder, zo meldt de Brusselse openbaar vervoersmaatschappij. Lijnen 14, 20 en 57 zijn onderbroken tussen de haltes Willebroek en Brussel Noord, lijn 46 is onderbroken tussen de Anderlechtsepoort en Glibert, lijn 58 tussen Masui en Ijzer, en lijn 88 tussen Willebroek en De Brouckère.

Op de 27ste verdieping van de WTC-toren is donderdagnamiddag brand uitgebroken in een technisch lokaal. Het gaat om isolatiemateriaal dat in brand gevlogen is. Gewonden zijn er niet gevallen. De toren wordt momenteel niet gebruikt omdat er renovatiewerkzaamheden bezig zijn, en er waren enkel een paar arbeiders aanwezig, die zich in veiligheid hebben kunnen brengen.

Omwille van de renovatiewerken is in de toren geen watertoevoer, zodat de brandweer het bluswater moet oppompen vanuit een tankwagen die op straat staat. Om het vuur te bestrijden kan de brandweer wel gebruik maken van een hoogtewerker van de werf.

De brand zorgt voor een zwarte rookpluim die van ver te zien is.

AANGERADEN