Hond komt vast te zitten in roltrap: voetgangerstunnel richting Linkeroever even afgesloten

Archiefbeeld. Foto: Dirk Kerstens

Antwerpen / Linkeroever -

In de Sint-Annatunnel of voetgangerstunnel is donderdag op Linkeroever een hond met zijn pootjes vast komen te zitten in de roltrap. Omdat het te druk werd in de tunnel, besliste de politie om die even af te sluiten in één richting. Intussen is de tunnel weer open.

De hond was komen vast te zitten waar de roltrap in de grond verdwijnt op de tussenverdieping. De hulpdiensten hadden behoorlijk wat tijd nodig om de Mechelse herder te bevrijden. Omdat het dier in paniek was, had het ook al zijn baasje gebeten.

“Het ging dus om een interventie met enig risico, daarom werd er een dierenarts bijgehaald”, zegt Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. “Die kon de hond verdoven zodat de brandweer hem veilig kon bevrijden.”

Omdat de roltrap buiten werking werd gesteld, was het aanschuiven voor wie van de binnenstad naar Linkeroever wil. Daarom besliste de politie de tunnel in die richting af te sluiten tot wanneer de hond was bevrijd.

Intussen is dat het geval en werd het verdoofde dier onder politiebegeleiding naar een dierenkliniek gebracht. De tunnel is weer open.

Door dvd
AANGERADEN