Al 50 besmettingen bij Westvlees

Bron © BELGA, EIGEN BERICHTGEVING

Themabeeld Foto: Shutterstock

/ Staden -

Bij het vleesverwerkingsbedrijf Westvlees hebben al vijftig medewerkers positief getest op corona. Dat meldt de burgemeester van Staden, Francesco Vanderjeugd (Open Vld). Woensdag testten verschillende medewerkers postief op Covid-19. Alle besmette personen werken in de snijafdeling, die nu tijdelijk gesloten is. 225 medewerkers zitten in quarantaine. Daarvan werden er intussen al 193 getest. Er zijn al 164 resultaten bekend, 50 medewerkers testten positief. De overige medewerkers zullen pas vrijdag getest kunnen worden.

Voorlopig is het nog niet duidelijk waar de geteste personen precies wonen. Vrijdag komen burgemeesters uit de regio Midwest samen om te bespreken waar de meeste positieve gevallen zich bevinden. Op basis van die gegevens worden de coronamaatregelen mogelijk aangescherpt.

“Als Staden door de extra positieve gevallen in een alarmfase komt, dan zullen we mondmaskers verplichten”, zegt burgemeester Vanderjeugd. Voorlopig is een sluiting van het bedrijf nog niet aan de orde. “We wachten alle testresultaten af. Voorlopig wordt enkel de afdeling met positieve gevallen gesloten.”

De activiteiten van de snijafdeling worden tijdelijk overgenomen door andere bedrijven binnen de Belgian Pork Group, waartoe Westvlees behoort. Met het stralende zomerweer in het verschiet komt de sluiting zeer ongelegen, aangezien er massaal barbecuevlees zal worden ingeslagen.

Door lto
Meest recent