Alle Boomse horecazaken krijgen dezelfde registratie-app die wordt betaald door gemeente

Foto: jb

Boom -

Alle horecazaken in Boom krijgen ondersteuning met een registratie-app. De maandelijkse kosten voor zo’n app of abonnement, neemt het lokaal bestuur voor zijn rekening. Dat kost zo’n 2.000 euro. De meesten reageren zeer positief.

Net als elders moeten ook in Boom alle bezoekers van horecazaken individueel geregistreerd worden. “We willen de uitbaters hierin bijstaan en bieden een uniform systeem of dezelfde registratie-app aan. Hiermee is Boom een van de eerste gemeenten in Vlaanderen die dit proactief en gratis aanbiedt. Het gaat om abonnementskosten van 45 euro (zonder btw) per maand per zaak. Voor kleinere horecazaken kan die kost al een drempel zijn om het niet te installeren”, legt burgemeester Jeroen Baert (N-VA) uit.

Uit een eerste bevraging bij een veertigtal horecazaken blijkt er veel interesse te bestaan. Niet bij uitbater Mark van café ’t Sloeberke. “Mijn meeste klanten kennen zo’n systemen niet. Ik ga het niet aanbieden en gewoon blijven opschrijven”, zegt hij. Het systeem werkt eenvoudig. De QR-code inscannen bij aankomst en eenmalig uw gegevens invoeren. Er kan ook ‘uitgescand’ worden. Alle gegevens worden vier weken beveiligd bijgehouden door de DPO (data protection officer) van het lokaal bestuur. Enkel bij een besmetting worden ze geraadpleegd. De app is door de Kontichse firma ICTE ontwikkeld.

Door jb
AANGERADEN