Gijzeling in bank in Franse havenstad Le Havre

Bron © BELGA

Foto: Shutterstock

In de Franse havenstad Le Havre is minstens één gewapende man een bankgebouw binnengedrongen en hij houdt meerdere mensen gegijzeld, zo hebben meerdere Franse media gemeld.

De gijzeling begon omstreeks 16.45 uur in een agentschap van de BRED-Banque aan de boulevard de Strasbourg in het hartje van de Normandische stad. De 34-jarige dader houdt momenteel nog drie mensen gegijzeld. Eén man van 53 jaar kon ontsnappen, waarna de gijzelnemer drie andere mensen liet gaan, berichtte FranceInfo. De dader heeft meerdere eisen, die te maken zouden hebben met de kinderen in Palestina. Hij zou het ook hebben over nieuwszenders en sociale media, aldus de krant Le Parisien.

De man zou van psychiatrische antecenden gekend zijn, net als van ontvoering, wederrechtelijke detentie en wapendracht. Volgens de krant Le Parisien zou hij ook geradicaliseerd zijn. Hij zou over een handwapen beschikken, terwijl de ordediensten vrezen voor explosieven, meldde de regionale krant Ouest France. Tot nu toe is niemand gewond geraakt en is er ook nog geen schot gelost.

De omgeving is afgesloten. Een speciale eenheid van de politie, de Raid, is tegen 18.45 uur aangekomen, de hulpdiensten waren al ter plaatse.

AANGERADEN
Meest recent