Stoffel Vandoorne pakt uit met prachtig manoeuvre en finisht vijfde na opnieuw een zeer sterke inhaalrace in Berlijn

Stoffel Vandoorne Foto: Mercedes-Benz EQ Formula E Team

Tijdens de tweede van in totaal zes Formule E-races op het circuit van Berlijn Tempelhof heeft onze landgenoot Stoffel Vandoorne een vijfde plaats behaald. Net als gisteren won Antonio Felix da Costa opnieuw.

Net als gisteren reed Antonio Felix da Costa op dominante wijze en onbedreigd naar de overwinning. Sebastien Buemi en Lucas Di Grassi vervolledigden het podium. Door zijn derde overwinning op rij in het Formule E-kampioenschap zet Felix da Costa een belangrijke stap richting de titel.

Wat verderop in het rijdersveld was het vooral uitkijken naar Stoffel Vandoorne die zich als dertiende had gekwalificeerd maar in de Mercedes Formule E-bolide een zeer indrukwekkende inhaalrace neerzette. Vooral een spectaculaire dubbele inhaalactie op Rowland en Bird voor de vijfde plaats was indrukwekkend.

Vandoorne slaagde erin om uiteindelijk als vijfde over de finish te rijden en dat na dus opnieuw een ijzersterke race waarin hij ook de snelste ronde liet noteren. Teamgenoot Nyck de Vries kende technische problemen en moest opgeven.

Antonio Felix da Costa staat met 125 punten zeer comfortabel aan de leiding in het kampioenschap. Stoffel Vandoorne klimt na deze race naar een gedeelde tweede plaats, op 68 punten achterstand van leider Felix da Costa.

Meer F1-nieuws:

  • - “Zo’n coronatest is echt niet leuk, ze duwen het stokje tot in je hersenen”
  • - Ferrari: “Onze rijders moeten er het beste van zien te maken”
  • - VIDEO: Lekke banden, pitstops, vibraties en veel meer tijdens de Britse GP
  • - McLaren kiest oude bekende als reserverijder voor tweede raceweekend op Silverstone
  • - VIDEO: Beat The Boss: Mercedes-baas Toto Wolff vs. Lewis Hamilton vs. Valtteri Bottas
  • Door F1journaal.be
  • AANGERADEN
    Meest recent