Kevin Janssens naar Letland voor nieuwe thriller: “Voor de rol van Sam moest hij fysiek in topvorm zijn”

Kevin Janssens vertoeft momenteel in Letland, waar hij de absurdistische thriller draait.  ©  ISOPIX

Wie Kevin Janssens (40) volgt op Instagram, zag misschien al enkele foto’s uit Letland opduiken. De acteur verblijft sinds woensdag in de Letse hoofdstad Riga voor de opnames van de thriller Pig ’n pah, een Belgisch-Letse coproductie.

Wout Desmytere

De Belgische rechercheur Sam is vastberaden om een internationale misdadiger te arresteren, al moet hij er de hele wereld voor afreizen. Zo komt hij terecht in de bossen van Letland, meer bepaald op een varkensboerderij waar de tijd ogenschijnlijk is blijven stilstaan. Daar raakt hij in de ban van de knappe boerendochter, zodanig dat hij de misdadiger helemaal lijkt te zijn vergeten. Maar op de boerderij is niks wat het lijkt.

Meer wil Xavier Rombaut nog niet lossen over Pig ’n pah. Met zijn productiehuis Polar Bear staat hij in voor de Belgische tak van de productie. “Dan hebben we het vooral over de afwerking, de final touches. Maar dat is nog toekomstmuziek, Kevin moet eerst nog aan de opnames beginnen. Zaterdag is zijn eerste draaidag, na een paar weken voorbereiding in de fitness. Voor de rol van Sam moest hij fysiek in topvorm zijn.”

Tot begin september staat Janssens nog op de set in Letland. “Het wordt een pittige draaiperiode, kort maar krachtig. Hij blijft zo goed als de hele maand daar. Eén keer komt hij kort terug naar België, vanwege een andere afspraak.”

Outsider

Janssens kreeg de rol zelf aangeboden door regisseur Aik Karapetian. “Hij was op zoek naar een acteur die de Letse taal niet machtig was, iemand uit het buitenland. Kevins personage is immers de outsider in het verhaal, de eenzaat die in een omgeving terechtkomt waar hij niks of niemand kent. Kevin spreekt in de film ook Engels, terwijl de andere acteurs Lets met elkaar spreken.”

Regisseur Karapetian merkte Janssens op in films als D’ardennen en De Patrick. “Die moeten hem zeer goed bevallen zijn. De film past ook wel in dat rijtje: het is een thriller, maar met een absurde toets. Je kan hem niet in een bepaald hokje stoppen. Denk aan films van de gebroeders Coen, of Emir Kusturica.”

Pig ’n pah mogen we in het voorjaar van 2021 in de zalen verwachten. “Momenteel mikken we op mei. We willen de film graag naar enkele festivals toe sturen, zoals Cannes. Maar nogmaals: dat is toekomstmuziek. Eerst alles inblikken.”

Aangeboden door onze partners