Mathieu van der Poel nog zonder resultaat: “Niet het einde van de wereld”

Mathieu van der Poel. Foto: Photo News

Wout van Aert in de Strade Bianche. Greg Van Avermaet in de Gran Trittico Lombardo. Arnaud Démare, Caleb Ewan en Peter Sagan in Milaan-Turijn. Kanshebbers op Milaan-Sanremo met een goed tot briljant resultaat in de achterzak en een tank vol vertrouwen. Niet bij Mathieu van der Poel, voor wie winnen nochtans de normaalste zaak van de wereld is.

Vijftiende in de Strade Bianche en dertiende in Milaan-Turijn, maar ploegleider Christoph Roodhooft panikeert niet. “In de Strade Bianche had Mathieu pech op een vervelend moment. In Milaan-Turijn was het de bedoeling dat Sacha Modolo zou sprinten, maar Sacha raakte achterop door de val van Lampaert. Mathieu heeft dan nog proberen zelf te sprinten, maar ons treintje zat aan de verkeerde kant, waardoor hij van te ver moest komen. Maar op zich had hij een goed gevoel. Hij is duidelijk goed hersteld van die extreme inspanningen in de Strade Bianche.”

Bij Alpecin-Fenix maken ze zich dan ook de minste zorgen rond de paraatheid van hun kopman in functie van Milaan-Sanremo. “Een mooie uitslag rijden in de voorbije koersen, was natuurlijk leuker geweest. Maar het is nu ook niet het einde van de wereld en geen reden om in zak en as te zitten. Al het werk en arbeid van de voorbije maanden liggen na amper twee keer vijf uur koers niet in de vuilnisbak. Zaterdag in Sanremo kan de wereld er helemaal anders uitzien. Mathieu is er meer dan klaar voor”, aldus Roodhooft.

Door bvc
AANGERADEN