Greg Van Avermaet wil niet langer wachten en vertrekt bij CCC: “Ik heb in deze ploeg geen opties meer”

Foto: Photo News

Greg Van Avermaet verlaat op het einde van het seizoen CCC. Het team van Jim Ochowicz verliest in 2021 zijn hoofdsponsor CCC en blijkbaar zijn er weinig andere opties, zo liet de teambaas weten aan de ploeg. Dus heeft Greg Van Avermaet groen licht gegeven aan zijn manager om een nieuw team te zoeken. Dat vertelde hij vrijdagochtend tijdens een persmoment vlak voor Milaan-Sanremo.

LEES OOK. Van Avermaet verwacht spektakel in hertekende Milaan-Sanremo, Alaphilippe start zonder stress: “Van Aert is zeker favoriet”

Vorige week liet Van Avermaet nog niet in zijn kaarten kijken over zijn toekomst en gaf hij aan dat teambaas Ochowicz nog steeds bezig was met de zoektocht naar een nieuwe sponsor en hij zijn opties open hield. Nu is de kogel door de kerk. De olympische kampioen verlaat het team aan het eind van het jaar.

“Ik heb geen nieuws over een nieuwe ploeg, maar ik heb wel groen licht gegeven aan mijn manager om naar andere ploegen te kijken”, vertelde hij voor de verzamelde pers in Italië. “Het is geen geheim dat we hier geen opties hebben en andere kaarten worden nu in detail uitgewerkt. Ik hoop over een paar weken duidelijkheid te hebben, verschillende ploegen hebben interesse. Het is nu zaak om één en ander uit te klaren.”

Van Avermaet kan rekenen op interesse van AG2R, maar ook Israël - Start-up Nation en Ineos liggen op de loer.

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN