Amsterdams advocatenkantoor beschoten

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Het pand van het Amsterdamse advocatenkantoor Kuijpers & Nillesen is in de nacht van donderdag op vrijdag beschoten. De politie doet bij het pand aan de Falckstraat, in het centrum van Amsterdam, uitgebreid onderzoek. De Nederlandse Orde van Advocaten is “geschokt” door de beschieting.

De recherche zoekt getuigen die mogelijk iets verdachts gezien of gehoord hebben in de buurt van het pand, zegt een politiewoordvoerder. Op foto’s van het pand is zeker één kogelgat in een raam naast de voordeur te zien.

Het kantoor, dat ook een vestiging in Den Bosch heeft, is gespecialiseerd in strafrechtzaken. Jan-Hein Kuijpers, een van de naamgevers van het kantoor, treedt op in tal van grote, spraakmakende zaken. Hij was in het verleden onder meer de raadsman van topcrimineel Willem Holleeder. Kuijpers was vrijdagochtend niet bereikbaar voor commentaar.

Frans Knüppe, algemeen deken van de advocatenorde, zegt in een reactie dat hij het incident “heel ernstig” vindt. “Het is van het grootste belang dat advocaten hun belangrijke werk, een onmisbaar onderdeel van een rechtsstaat, veilig kunnen doen.”

AANGERADEN