Heisa over ontwaking Fabio Jakobsen nadat familie en Deceuninck - Quick-Step in snelheid gepakt werden: “Wat is dit?”

 

 ©  Getty Images

Fabio Jakobsen werd vrijdag uit zijn kunstmatige coma gehaald na zijn horrorcrash in de Ronde van Polen. Goed nieuws dus, maar wel nieuws dat voor wat heisa zorgde.

Vincent Van Genechten

LEES OOK. Fabio Jakobsen is opnieuw wakker na horrorcrash in Ronde van Polen: “Zijn toestand is goed”

“We hebben goed nieuws te melden uit het ziekenhuis”, aldus de organisatie op Twitter om exact 13u36. “Fabio Jakobsen is ontwaakt uit zijn coma. Zijn toestand is goed.”

Gek genoeg had Israel Start-Up Nation veertien minuten eerder al een tweet de wereld ingestuurd met het nieuws dat Jakobsen opnieuw wakker is.

“Wat is dit?”, vroeg Tim Declerq zich openlijk af. “Hoe weten jullie dit? Geef alleen informatie wanneer het officieel en nagetrokken is. Uit respect voor zijn familie en iedereen die dicht bij Fabio staat.

De nieuwe ploeg van Chris Froome antwoordde op de renner van Deceuninck - Quick-Step dat het zich gebaseerd had op de koersradio van de Ronde van Polen.

Maar ook toen er door de officiële Twitter-account van de wedstrijd gecommuniceerd werd, ging de organisatie in de fout. Er was namelijk geen enkel overleg gepleegd, noch met de familie van de Nederlandse kampioen noch met zijn ploeg Deceuninck - Quick-Step. Dat bevestigde woordvoerder Phil Lowe in een discussie op Twitter.

Ook de Poolse journalist Paweł Gadzała stelde vast dat de organisatie te vroeg communiceerde aangezien er pas om 14u30 een persconferentie gepland stond.

bekijk ook

Dit is het moment waarop Dylan Groenewegen, Fabio Jakobsen tot een crash dwingt

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten