Reizen naar Finland verboden en verplichte quarantaine in Verenigd Koninkrijk

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Reizigers uit België kunnen vanaf maandag officieel niet meer reizen naar Finland. Voor het Verenigd Koninkrijk geldt zoals aangekondigd code oranje, behalve het Schotse Aberdeen en de stad Leicester, die code rood zijn. Dat werd eerder al aangekondigd maar wordt nu ook officieel aangekondigd op de website van Buitenlandse Zaken.

Belgen en iedereen die de laatste veertien dagen in België heeft verbleven, kunnen vanaf maandag 10 augustus niet meer reizen naar Finland. Er komen grenscontroles aan de luchthaven. Er geldt wel een uitzondering voor familiebezoeken, zakenreizen en studenten. Zij moeten bij aankomst veertien dagen in quarantaine, verklaart woordvoerder van Buitenlandse Zaken Karl Lagatie.

Voor vertrekkende Belgen die naar het Verenigd Koninkrijk reizen, geldt dan weer code oranje. Zij moeten bij aankomst twee weken in quarantaine. Voor de stad Leicester en het Schotse Aberdeen geldt dan weer code rood. Daar zijn reizen niet mogelijk.

LEES OOK. OVERZICHT: Waar kan je als Belg nog op vakantie? En wanneer is een quarantaine verplicht?

Zoals eerder al aangekondigd werden de reisadviezen voor Zwitserland verder verfijnd. Enkel het kanton Genève staat nog te boek als rood. De kantons Graubünden, Zug en Schaffhausen zijn dan weer oranje gekleurd. Dat betekent dat aan reizigers die vandaar terugkeren quarantaine en een test wordt aanbevolen.

Voorts kleurt de Spaanse autonome regio van Extremadura niet langer oranje, maar wel groen, zowel voor inkomende als vertrekkende reizigers. De reisadviezen zijn terug te vinden op de website diplomatie.belgium.be.

AANGERADEN
Meest recent