Nafi Thiam past voor BK door blessure, alles op de Memorial van Damme nu

Bron © BELGA

Foto: BELGA

Het BK atletiek op 15 en 16 augustus is zijn grootste naam kwijt. Olympisch kampioene zevenkamp Nafi Thiam geeft forfait met pijn aan de kuiten en achillespezen.

Op het BK, dat achter gesloten deuren plaatsvindt in het Koning Boudewijnstadion in Brussel, zou Thiam in principe haar seizoen openen met een 200 meter. Die opener komt er dus niet. Ze ondervindt sinds enkele dagen pijn aan de kuiten en achillespezen. Thiam is momenteel wel nog in training, maar draagt even geen spikes meer.

Ze doet het rustiger aan uit voorzorg en verwacht om klaar te geraken tegen de Memorial Van Damme op 4 september. Daar werkt ze een driekamp af (100m horden, kogelstoten en hoogspringen) tegen wereldkampioene zevenkamp Katarina Johnson-Thompson. Voorlopig staan er geen andere wedstrijden op de planning van Thiam.

Het uurrooster van het BK atletiek is inmiddels aangepast in functie van de coronarichtlijnen. Alle proeven worden verspreid tussen 10 uur en 19 uur, zodat er nooit te veel mensen op hetzelfde moment in het stadion zijn.

Nafi Thiam past voor BK door blessure, alles op de Memorial van Damme nu
Foto: BELGA
AANGERADEN