Een hit op Tiktok: twee vrouwen in dezelfde oufit

Twee vriendinnen willen met hun foto’s bewijzen dat je je kan kleden hoe je wilt, ongeacht je lichaamsvorm. Foto: Castellanos en Mercedes/stylenotsize

Twee vriendinnen zijn een hit op sociale media door eenvoudigweg steeds in dezelfde outfit te verschijnen. Ze willen bewijzen dat kleding geen specifieke lichaamsvorm vraagt.

Maria Castellanos en Denise Mercedes helpen elkaar al langer met het maken van foto’s voor Instagram, maar sinds enkele maanden zijn de influencers ook vaker te gast op elkaars sociale media. De twee vriendinnen deelden vorige zomer een eerste foto waarop ze allebei dezelfde bikini droegen. Het enige verschil: Mercedes heeft een ronder zandloperfiguur, Castellanos is door haar achtergrond als professioneel danseres atletisch gebouwd.

“Het doel was te laten zien dat twee verschillende lichamen er even goed kunnen uitzien in dezelfde kleding”, vertelde Mercedes daarover aan het Amerikaanse Insider. “We kregen zoveel positieve feedback, dat we vonden dat we dit moesten blijven doen.”

Er volgden nog foto’s op Instagram, onder de hashtag #stylenotsize, maar hun online publiek explodeerde pas echt toen de twee ook video’s begonnen delen op het alsmaar populairder wordende Tiktok. Niet alleen vergaarden de twee jonge vrouwen miljoenen views met hun video’s, ze worden ook volop geïmiteerd door anderen. Video’s met de hashtag #stylenotsize zijn nu al goed voor meer dan 141 miljoen views op het sociale netwerk.

Mercedes en Castellanos maken er een zaak van om merken te kiezen die ook grotere maten bedienen en gaan ‘moeilijke’ kledingstukken zoals nauw aansluitende jurken en croptops niet uit de weg. Hun hashtag is bovendien een belangrijke motor voor de body positivity-beweging op Tiktok, dat helaas net zoals andere sociale media ook een grote rol speelt bij de ontwikkeling van eetstoornissen, en dus wel wat tegengewicht kan gebruiken.

@denisemmercedes

This was fun ! Me and @mariacastellanos_ri wearing @asos head to toe!! Which one is your favorite look?! ##asseenonme ##asos ##stylenotsize

? American Boy - Lost Frequencies Remix - Estelle

Door edm
Meest recent