‘Radio Louisa’ live vanuit Gravenhof moet culturele leemte beetje verzachten

Dennis De Bie en Tim De Bie met Axl Peleman vanuit de studio in jeugd- en cultuurcentrum Gravenhof tijdens de eerste utizending op 2 augustus. Foto: Alexander Van Gool

Hoboken -

Normaal zou in augustus het festival Camping Louisa doorgaan, maar ook in Hoboken is het volledige culturele landschap geveld door corona. Om de pijn een beetje te verzachten voorziet het district ‘Radio Louisa’, live uitzendingen met klank en beeld die elke zondag van augustus online te volgen zijn. Een afwisselende show van vier uur met bekende gasten en terugkerende rubrieken.

Zondag 2 augustus heeft Radio Louisa, dat vanuit de bar van het cultureel centrum Gravenhof uitzendt, de eerste show de wereld in gestuurd. Axl Peleman kon de luisterende Hobokenaren amuseren met verhalen en Johannes Genard, de frontman van School is Cool, speelde enkele nummers live in de studio.

De tweede is gepland voor deze zondag 9 augustus. Axl Peleman voorziet dan de muziek. De centrale gast is acteur en cabaretier Johan Petit. In de vaste rubrieken gaat Callboys-acteur Bart Hollanders als nieuwe inwoner van het district op ontdekkingstocht, beantwoordt ervaren radiomaker Kurt Van Eeghem een vraag over Hoboken en laat cabaretier Steven Goegebeur zijn licht schijnen op het nieuws.

Ook op zondag 16, 23 en 30 augustus is Radio Louisa nog te volgen. Onder andere tv-gezicht Cath Luyten en Familie-actrice Jasmijn Van Hoof komen nog langs. De muzikale gast van 16 augustus zou een klepper worden, wiens identiteit nog even geheim blijft. De uitzendingen gaan altijd door van 10u tot 14u en zijn online te volgen via https://www.radiolouisa.be/.

Twee andere initiatieven van het district in de Blikfabriek,‘Cinéma Depannage’ en de nocturnes, moesten door de laatste regelgeving helaas gecanceld worden. De tentoonstelling ‘Een blik achter de muur’ is wel nog te bezoeken.

Door anro
AANGERADEN
Meest recent