Bart De Wever richt luchtkarabijn op verwarde man die zich ’s nachts in tuin ophoudt

Archieffoto. © Patrick De Roo

Antwerpen -

Het gezin van Bart De Wever (N-VA) kreeg afgelopen nacht ongewenst bezoek. Een verwarde man wandelde om 3 uur ’s nachts rond in de tuin van de burgemeester. De Wever richtte een luchtkarabijn op de man tot de politie hem kon oppakken.

Rond 3 uur hoorde Liesbet, de jongste dochter van Bart De Wever een verdacht geluid in de tuin. Ze maakte haar vader wakker, die op zijn beurt met een luchtkarabijn naar de tuin stapte. “Sinds een jaar heeft hij dat legaal aangekocht om zijn gezin te kunnen beschermen na de gebeurtenissen van de voorbije jaren”, legt zijn woordvoerder Johan Vermant uit.

In de tuin trof de burgemeester een 40-jarige man aan die nogal verward overkwam. De Wever richtte het luchtkarabijn op de man tot de Antwerpse politie aankwam en hem kon oppakken. “De man werd eerst overgebracht naar het ziekenhuis ter controle, daarna werd hij naar de Noorderlaan gebracht voor verder onderzoek”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns.

Gezien de feiten werd ook een huiszoeking uitgevoerd in de woonplaats van de man. Hij zal zich ook moeten verantwoorden omdat hij zich na de avondklok nog op straat begaf.

bekijk ook

Brandweer redt Bart De Wever uit 140 meter hoge hoogspanningsmast: “Dit was bangelijk”

De kinderen van De Wever leggen hem op de rooster: “Wie is je lievelingskind?”

Bart De Wever toont “subtiele” boodschappen tijdens online meeting: wie te veel klaagt, krijgt Klaagmuur te zien

 jtp

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten