China noemt Amerikaanse sancties tegen leiders Hongkong “barbaars”

Bron © BELGA

De VVS beslisten om sancties op te leggen aan Carrie Lam, de regeringsleider van Hongkong, voor het ondermijnen van de autonomie van de stadstaat. Foto: REUTERS

De vertegenwoordiging van de Chinese overheid in Hongkong noemt de sancties die de VS hebben opgelegd aan regeringshoofd Carrie Lam en tien andere topfunctionarissen in de stadstaat, “barbaars en grotesk”.

“De slechte bedoelingen van Amerikaanse politici om anti-Chinese personen te steunen en chaos te zaaien in Hongkong worden onthuld”, klinkt het in een persbericht.

De Verenigde Staten beslisten vrijdag om sancties op te leggen aan Carrie Lam, de regeringsleider van Hongkong, en tien andere topfunctionarissen, voor het ondermijnen van de autonomie van de stadstaat. De sancties zijn een reactie op de invoer van een controversiële Chinese veiligheidswet in Hongkong, waardoor Peking zijn eigen veiligheidsdiensten er kan laten opereren.

De sancties zetten de relatie tussen China en Amerika verder onder druk. Peking en Washington zijn al langer verwikkeld in een handelsoorlog, die zich de laatste tijd uitbreidt naar een strijd om technologiebedrijven.

AANGERADEN
Meest recent