Libanon plant grote uitvaartplechtigheid voor alle slachtoffers explosie, nog steeds 45 mensen vermist

Bron © BELGA

“Het wordt een dag van rouw en verdriet”, zeggen de organisatoren. Foto: REUTERS

De Libanezen maakten zaterdag voorbereidingen voor een grote uitvaartplechtigheid later op de dag voor de slachtoffers van de explosie in de haven van Beiroet die het leven heeft gekost aan 154 mensen.

Onder het motto “Gerechtigheid voor de slachtoffers, vergelding voor de regering” zal zaterdagnamiddag een massabegrafenis worden gehouden in Beiroet.

“Het Libanese volk zal er rouwen. We willen er geen politici zien”, vertelden de organisatoren aan het nieuwsagentschap dpa. “Het wordt een dag van rouw en verdriet.”

Bij de ramp van dinsdag in de haven van Beiroet vielen er 154 doden. 5.000 mensen raakten gewond en 300.000 werden dakloos.

Vijfentwintig mensen onder het puin teruggevonden, nog 45 vermist

Een ambtenaar van het Libanese ministerie van Volksgezondheid zegt dat er 25 mensen zijn teruggevonden onder de puin van de enorme ontploffing in de haven van Beiroet deze week. Hun identiteit is nog niet opgehelderd.

45 mensen worden nog vermist. De zoektocht is nog steeds aan de gang.

Ontslag leider

De leider van de Kataeb-partij in Libanon, Samy Gemayel, heeft intussen zijn ontslag aangekondigd, samen met de twee andere afgevaardigden van de historische christelijke partij, na de ramp in de haven van Beiroet. Hij zei dat het tijd was om een “nieuw Libanon” te bouwen. De ramp wakkerde de woede van de Libanezen tegen de politieke klasse aan wegens “onbekwaam en corrupt”.

AANGERADEN