‘Grey’s anatomy’-ster Ellen Pompeo bekent dat ze zo lang hoofdrol bleef spelen “voor het geld”

Ellen Pompeo (rechts) Foto: ABC

Het had niet zoveel gescheeld of Ellen Pompeo (50) had niet meer in ‘Grey’s Anatomy’ gezeten. De actrice, die hoofdrolspeler Meredith Grey vertolkt, wilde de doktersreeks veel eerder verlaten, maar besloot toch te blijven. In de podcast ‘Unbothered’ vertelt ze waarom ze van gedachten veranderde.

Eigenlijk wilde Ellen Pompeo het bij zes seizoenen van Grey’s Anatomy laten. Ze besloot toch door te gaan en inmiddels zijn de fans alweer toe aan het 17e seizoen van de hit-serie. Dat ze nog steeds in de huid wil kruipen van dokter Meredith Grey heeft één specifieke reden.

“Een gezond gezinsleven was belangrijker dan carrière”, vertelt ze aan Jemele Hill in de podcast “Unbothered”. “Ik ben niet opgegroeid met een bijzonder gelukkige jeugd”, voegde ze eraan toe. “(...) En dus nam ik de beslissing om geld te verdienen, en niet om creatieve acteerrollen na te jagen.”

Al 15 jaar lang is ze de steunpilaar in Grey’s Anatomy. Ondanks het vertrek van talloze collega’s bleef ze als één van de enige acteurs en actrices overeind. Hoewel ze meermaals rondliep met plannen om de show te verlaten, gaven de onderhandelingen over een salaris van bijna 20 miljoen euro in 2018 de doorslag.

Niet alleen voor haar, ook voor haar gezin. Pompeo is getrouwd met Chris Ivery. Samen hebben ze drie kinderen. Eli, 3, Sienna, 5 en Stella,10. Naar verluidt verdient ze ongeveer 500.000 euro per aflevering. En dat maakt haar een van de best betaalde actrices op tv.