“Knokke-Heist = vol. Gelieve om te keren”

Foto: jve

Knokke-Heist -

“Blijf dit weekend zo veel mogelijk weg uit Knokke-Heist”, zo had burgemeester Leopold Lippens eerder deze week opgeroepen. Hij zei zelfs dat er controles zouden komen op dagtoeristen, maar daar is zaterdag - hoewel het toch al druk is in de kuststad - geen spoor van. Wel aanwezig: een groot waarschuwingsbord dat de mensen weg moet houden uit de badplaats. “Knokke-Heist = vol. Gelieve om te keren.”

“Dagtoeristen zullen mogelijk rechtsomkeert moeten maken”, verklaarde Lippens vrijdag nog. “We moeten drukte vermijden om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan.” En het was hem menens, zo zei hij. Voor de eerste keer deze zomer zou hij dagtoeristen de toegang tot het centrum van Knokke-Heist ontzeggen. “Enkel zo kan een optimale beleving voor de vele reeds aanwezige verblijfstoeristen worden gegarandeerd.” Lippens verklaarde nog dat ook de treinreizigers “in de gaten zouden worden gehouden”.

Onze reporter ter plaatse kon vaststellen dat er dan toch geen controles op dagtoeristen werden uitgevoerd. De politie houdt steekproeven, maar focust zich vooral op de coronamaatregelen en het volk in de binnenstad en op de Zeedijk.

“Kom niet naar Knokke-Heist”

Op de online druktebarometer van het West-Vlaamse provinciebedrijf Westtoer was Knokke-Heist zaterdag lange tijd “geel” gekleurd. Wat wil zeggen dat het “druk” is in de kuststad, maar intussen heeft de politie in samenspraak met de burgemeester code oranje afgeroepen. “Kom dus zeker niet meer naar Knokke-Heist en wie er al is mijd vooral de zeedijk en strand aan het Zoute waar het zeer druk is”, meldt de politie. “Ten westen van het Rubensplein en ten oosten van de Oosthinderstraat is er wel nog plaats.”

Nog volgens de druktebarometer kleuren ook Wenduine, De Haan en het centrum van De Panne oranje. Dat wil zeggen dat het er “zeer druk” is.

Door jve, mtm, adm
AANGERADEN