Joe Hart was ooit 24 miljoen waard, nu probeert de doelman met stevige transformatie een club te vinden

Twee titels en drie bekers met Manchester City. Liefst 75 interlands voor Engeland. De carrière van Joe Hart is niet bepaald slecht geweest. Maar op z’n 33ste zit de doelman zonder club.

Hart was op een bepaald moment in zijn carrière 24 miljoen euro waard, meer bepaald in januari 2013. Legende Gianluigi Buffon zei zelfs ooit dat hij de Engelsman een wereldkeeper vond. Hij was de nummer één van Manchester City en het Engels nationaal elftal. Maar na 137 clean sheets in 348 optredens voor Man City ging het bergaf, met uitleenbeurten aan Torino en West Ham die beiden geen succes brachten.

Vorige zomer werd Hart verkocht aan Burnley, maar daar kwam hij tot amper drie optredens. Nu zit de 33-jarige doelman dus zonder club. En hij doet er alles aan om een nieuw team te vinden. Dat blijkt uit een Instagrampost met enkele foto’s waarop te zien is hoe Hart zich keihard in het zweet werkt in de fitness. De doelman staat scherp, zoveel is duidelijk.

“Het enige wat ik nu kan doen, is de kerel in de spiegel pushen”, schrijft Hart. “Je droomt. Je plant. Je bereikt. Er zullen obstakels zijn. Er zullen twijfelaars zijn. Er zullen fouten zijn. Maar met hard werk, geloof, vertrouwen in jezelf en vertrouwen van anderen, zijn er geen limieten.”

Het is nog niet duidelijk waar Hart naartoe zou kunnen, maar volgens The Sun zijn er in het Verenigd Koninkrijk verschillende teams met interesse. De doelman werd eerder al gelinkt met een overstap naar Schots kampioen Celtic, Premier League-promovendi Leeds United en West Bromwich Albion en tweedeklasser Derby County. Volgens de tabloid behoren ook overstappen naar Sheffield United en het Amerikaanse Inter Miami, de club van David Beckham, tot de mogelijkheden.

Door Vincent Van Genechten, Sam Varewyck
AANGERADEN