Ondanks een valpartij: Remco Evenepoel demonstreert in Ronde van Polen en wint na solo van 50 kilometer

 

 ©  Photo News

Staat er een limiet Remco Evenepoel? We denken van niet. In de koninginnenrit van de Ronde van Polen demonstreerde het toptalent van Deceuninck - Quick-Step andermaal zijn kunnen, en hoe. Evenepoel ging solo op 50 kilometer van de meet en niemand zag hem nog terug. Evenepoel pakte zo op indrukwekkende wijze de ritzege, voor Jakob Fuglsang en Simon Yates.

Sam Varewyck, Raf Hermans

Op 50 kilometer besloot Evenepoel aan de boom te schudden. Met een snedige versnelling maakte hij meteen duidelijk: dit is voor ritwinst. Hij bouwde zijn voorsprong stelselmatig uit, ondanks een handvol toprenners die achter aanjoegen. Fuglsang, Majka en Simon Yates slaagden er niet onze landgenoot te vatten. Aan de meet had Evenepoel een ruime bonus. Bij het overschrijden van de finishlijn toonde hij het getal 75, het rugnummer van zijn onfortuinlijke ploegmaat Fabio Jakobsen.

In de stand neemt Evenepoel de leiderstrui over van de Ecuadoraan Richard Carapaz. Met nog één rit voor de boeg heeft onze landgenoot een voorsprong van 1:52 op Fuglsang en lijkt de eindzege binnen handbereik.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten