KMI: Kans op plaatselijke warmteonweders, aan de kust noordelijke zeebries

Bron © BELGA

Themabeeld Foto: Sabine Soens

Zondag verwachten we een afwisseling van zon en wolkenvelden. Er is kans op enkele plaatselijke warmteonweders, vooral na de middag. Het blijft zeer warm met maxima van 30 à 31 graden aan zee en in de Hoge Venen tot lokaal 35 à 36 graden in het centrum en de Kempen.

Er waait een zwakke tot soms matige wind uit oostelijke richtingen. Aan de kust zorgt een noordoostelijke zeebries voor afkoeling in de namiddag. Dat meldt het KMI.

Zondagavond en -nacht blijft het wisselend bewolkt. Hier en daar kunnen er enkele (onweers)buien ontstaan, maar in de meeste streken blijft het droog. Het wordt opnieuw een bijzonder zachte nacht met pas naar de ochtend toe temperaturen van 18 graden in de Hoge Ardennen tot 23 graden in de steden. De oostenwind is zwak tot matig.

Volgende week

Maandag is het vrij zonnig en alweer heet met maxima van 30 à 32 graden aan de kust en in de Ardennen tot 36 graden in de Kempen. Zeer lokaal kan er een onweersbui ontstaan. De wind is zwak uit veranderlijke of oostelijke tot zuidoostelijke richtingen. Aan de kust waait hij matig en draait in de namiddag naar het noordoosten.

Dinsdag wordt het meestal zonnig met aanhoudend zeer hoge maxima: van 30 graden in de Hoge Ardennen en aan de kust tot 34 à 36 of lokaal 37 graden elders. De wind waait zwak uit veranderlijke of oostelijke tot zuidoostelijke richtingen. Aan de kust waait de wind matig en draait hij in de namiddag naar het noordoosten.

Ook woensdag blijft het zeer warm met maxima van 30 tot 36 of 37 graden. Zon en wolkenvelden wisselen elkaar af. Er is kans op enkele lokale onweersbuien. Op het einde van de dag of woensdagnacht nemen de onweerskansen verder toe.

Donderdag krijgen we onstabiel weer met meer verspreide onweersbuien. Hierbij kan er flink wat neerslag vallen. Het is wat minder warm met in de meeste streken nog maxima rond 30 of 32 graden. Er waait een zwakke tot matige wind uit zuid tot zuidoost.

Ook vrijdag lijkt het wisselvallig te worden met kans op onweersbuien. Het wordt opnieuw wat minder warm met maxima van 23 tot 28 graden. De wind waait overwegend matig, aan zee vrij krachtig, en ruimt in de loop van de dag van zuidelijke naar westelijke richtingen.

Zaterdag kan het tijdelijk zonniger worden met maxima van 22 tot 27 graden. Op het einde van de dag vergroot echter de kans op regen en onweer. Er waait een zwakke tot matige wind uit westelijke tot zuidelijke richtingen.

AANGERADEN