Sporen naar Blankenberge kan, zegt NMBS: “Treinen naar zee die in reisplanners staan zijn voorzien om te rijden”

Bron © BELGA

Themabeeld Foto: MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

De treinen naar de kust die op dit ogenblik in de reisplanners van de NMBS staan, zijn voorzien om te rijden. Dat heeft de spoorwegmaatschappij zondagochtend via Twitter gemeld. De NMBS vraagt de reizigers wel om de richtlijnen van de (lokale) overheden te volgen, “in dit geval dus deze van de stad Blankenberge/Knokke om zo te kijken of hun reisdoel toegelaten is”.

Na de massale vechtpartij zaterdagavond op het strand van Blankenberge heeft de kuststad beslist om zondag dagjestoeristen te weren. Enkel inwoners, tweedeverblijvers en meerdaagse verblijfstoeristen zijn zondag welkom in Blankenberge. De kuststad wil ook niet dat er tussen 9 en 16 uur nog treinen zouden aankomen. Maar in de reisplanners van de NMBS staan zondagochtend nog steeds treinen naar Blankenberge opgenomen in die periode.

Burgemeester van Oostende Bart Tommelein (Open Vld) vroeg de NMBS zaterdagavond ook met aandrang om zondag geen extra treinen naar zijn stad te laten rijden. Het is volgens de burgemeester onmogelijk geworden om iedereen op een veilige manier over de stranden te spreiden.

En ook Knokke-Heist weert tot nader order dagjestoeristen van haar grondgebied. Wie naar Knokke-Heist wil komen, zal een bewijs moeten voorleggen om de reis te verantwoorden, meldde burgemeester van Knokke-Heist Leopold Lippens in de nacht van zaterdag op zondag in een persbericht. Hij verwees daarbij naar de incidenten van de voorbije dagen. Vanaf zondag vinden er grootschalige controles plaats die onvermijdelijk zullen resulteren in lange files, waarschuwde de gemeente.

Meest recent