40-tal bezoekers keert zich tegen politie in Hazewinkel: “Hier zijn ze aan het verkeerde adres”

Willebroek -

Een 40-tal bezoekers heeft zich zaterdagnamiddag in domein Hazewinkel in Heindonk (Willebroek) tegen de politie gekeerd. Ze maakten het bont en respecteerden geen enkele regel. Na lang aarzelen, ging de groep amokmakers toch in op het verzoek van de politie om het domein te verlaten.

Inklimming, het zwemverbod negeren, geen mondmasker dragen en samenscholingen. Een groep jongeren die zaterdag naar Hazewinkel afzakten, zondigde tegen zowat elke coronaregel en leefde ook de richtlijnen van parkbeheerder Sport Vlaanderen niet na. De politie van de zone Mechelen-Willebroek stelde een overvloed aan overtredingen vast.

Wanneer de politie de bezoekers op de begane inbreuken attent maakte, keerden er een 40-tal zich tegen de inspecteurs. Zij weigerden pertinent een mondmasker te dragen, ze weigerden de sociale afstand te respecteren en ze waren verbaal agressief. Daarop besloot de politie over te gaan tot identificatie van de bezoekers in het noordelijke gedeelte van het domein. “De onwilligheid bij deze groep bleef groot, maar na lang aarzelen gaven ze toch gevolg aan de oproep”, zegt Dirk Van de Sande, woordvoerder van de politie Mechelen-Willebroek. Het korps kreeg de steun van de federale politie.

Kleinere overtreders werkten wel mee en toonden begrip. In totaal moesten ruim honderd bezoekers het domein vroegtijdig verlaten. “Iedereen is welkom in Willebroek, maar dan dient men zich wel te schikken naar de regels en richtlijnen van de gemeente. Wanneer bezoekers van heinde en verre denken dat alles toegelaten is, zijn ze aan het verkeerde adres. De maatregelen dienen nageleefd te worden of vertrekken is de boodschap”, reageert Willebroeks burgemeester Eddy Bevers (N-VA).

De bezoekers waren afkomstig uit het Brusselse en Wallonië. “Het ging om een groep mensen van alle leeftijden die zich verenigden in hun protest”, zegt Dirk Van de Sande, woordvoerder van de politie Mechelen-Willebroek.

Door svh
AANGERADEN