Groep Brusselse jongeren weggestuurd uit Gent-Sint-Pieters, rustig op de Blaarmeersen

Het was bij momenten druk in Gent-Sint-Pieters zaterdag, maar de situatie bleef onder controle. Foto: David Van Hecke

Gent -

Beveiligingsagenten en politieagenten hebben zaterdagmiddag een groep jongeren uit het Brusselse terug op de trein naar Brussel gezet in het Sint-Pietersstation in Gent. Voorts spreekt de politie over een rustig weekend in de stad. Op de Blaarmeersen bleef het kalm. Het domein is nog tot en met woensdag helemaal volzet.

De politie werd zaterdagmiddag opgeroepen naar het Sint-Pietersstation. Daar was het ’s ochtends en in de namiddag druk door de vele treinreizigers onderweg naar de kust. Een groep jongeren uit het Brusselse was in het station afgestapt, maar weigerde zich aan de coronaregels te houden.

“Ze lapten de maatregelen helemaal aan hun laars”, zegt Dirk De Sutter, woordvoerder van de Gentse politie. “Nadat ze werden aangesproken, wilden ze zich niet aanpassen. Er is dan onmiddellijk de beslissing genomen om ze terug op de trein naar Brussel te zetten, wat ook gebeurd is.”

Verder bleef het zaterdag rustig in het Sint-Pietersstation. Vrijwilligers van het Gentse Rode Kruis hadden op vraag van de NMBS hun tenten opgeslagen in het station, maar moesten niet ingrijpen.

Eén persoon werd zaterdagmiddag wel afgevoerd in het station met een ambulance met uitdrogingsverschijnselen, maar verder bleef het rustig. Door kleine opstoppingen werden de afstandsregels in het station wel niet altijd gevolgd, konden we ter plaatse vaststellen. Maar massataferelen, zoals in Oostende vorige week, waren in Gent niet te zien. (lees verder onder de foto’s)

Groep Brusselse jongeren weggestuurd uit Gent-Sint-Pieters, rustig op de Blaarmeersen
Vrijwilligers van het Rode Kruis zijn paraat in Gent-Sint-Pieters tijdens de hittegolf. Foto: David Van Hecke
Groep Brusselse jongeren weggestuurd uit Gent-Sint-Pieters, rustig op de Blaarmeersen
Het was bij momenten druk in het station zaterdag, onderweg en terug naar de kust. Maar massataferelen waren niet te zien. Foto: David Van Hecke

Blaarmeersen

Ook op de Blaarmeersen was het zaterdag kalm, zegt de Gentse politie. Het domein kreeg de voorbije weken af te rekenen met verschillende incidenten met Brusselse jongeren die vrouwen lastigvielen of vechtpartijen ontlokten. Dit weekend deden zich geen incidenten voor.

Na strikte controles aan de ingang en heel wat aanwezigheid politie- en veiligheidsmensen lijkt de situatie opnieuw rustig op het domein. Ook in de nacht van zaterdag op zondag – de zwemvijver van de Blaarmeersen sluit om 19 uur ’s avonds – doken geen problemen op, zegt de politie.

Op sociale media klinkt wel frustratie. Wie de Blaarmeersen op wil, moet gratis een plek reserveren. Die waren van donderdag tot en met zondag helemaal volzet. Maar niet iedereen daagt altijd op om zijn of haar plek te gebruiken. Dit weekend doken ook beelden op van mensen die het terrein binnenraken door over of tussen hekkens te klimmen.

De Blaarmeersen zijn tot en met woensdag 12 augustus opnieuw helemaal volzet.

LEES OOK. Vijf keer te heet in twee weken: Brusselse jongeren maken het bont op Blaarmeersen

Groep Brusselse jongeren weggestuurd uit Gent-Sint-Pieters, rustig op de Blaarmeersen
Foto: David Van Hecke
Door Bert Staes
AANGERADEN
Meest recent