Twintiger verdrinkt in Netekanaal in Lier: “Slachtoffer bleef halfuur onder water”

De 20-jarige jongeman bleef een halfuur onder water. Duikers van de brandweer haalden hem eruit. Foto: Seppe Van Rooy/RTV

Lier -

Een 20-jarige jongeman is zondagnamiddag verdronken in het Netekanaal in Lier. Hij sukkelde door een ongelukkige val in het water en verdronk omdat hij niet kon zwemmen.

Aanvankelijk werd verklaard dat de jongeman van Palestijnse origine die in het asielcentrum in Ranst verbleef, aan het zwemmen was in het kanaal aan de Nazarethdreef, maar dat klopt niet. “Samen met enkele vrienden was de jongen langs de oever aan het ravotten. Daarbij is hij ongelukkigerwijs in het water gesukkeld”, zegt burgemeester Frank Bogaerts (N-VA).

De jongeman kon niet zwemmen en ging kopje onder. “De vrienden die bij hem waren, konden jammer genoeg ook niet zwemmen”, vertelt de burgemeester. De hulpdiensten werden gealarmeerd. “Het slachtoffer bleef een halfuur onder water. Duikers van de brandweer konden hem vinden en haalden hem uit het water”, vertelt Magalie Derboven, woordvoerster van de politie Lier.

Een opgeroepen mobiele urgentiegroep (mug) probeerde de jongeman nog te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat. “Het slachtoffer is helaas overleden”, zegt Derboven.

De politie waarschuwt dat zwemmen in het Netekanaal verboden is. Ook tijdens deze hittegolf. “Er is een gevaarlijke onderstroom.”

Twintiger verdrinkt in Netekanaal in Lier: “Slachtoffer bleef halfuur onder water”
Foto: Seppe Van Rooy/RTV
Door svh, tdk
AANGERADEN