Mathieu van der Poel blijft positief ondanks 13de plaats in Milaan-Sanremo: “Niet het gehoopte resultaat, maar gevoel dat het in stijgende lijn gaat”

Foto: AFP

Mathieu van der Poel kon zich - in tegenstelling tot collega Wout van Aert - nog niet echt laten opmerken tijdens het nieuwe wielerseizoen. De Nederlander moet voorlopig tevreden zijn met een 15de plaats in de Strade Bianche en een 13de plek in Milaan-Sanremo. Toch twijfelt de wereldkampioen veldrijden niet aan zichzelf of aan het team. “We reden als ploeg de perfecte wedstrijd tot aan de Poggio.”

“Ik heb op zich genoten van mijn eerste Milaan-Sanremo. Het is zonder twijfel een mooie wedstrijd. Het doel was om van voor de Poggio op te draaien, en dat is gelukt. Ik denk dat we als ploeg de perfecte wedstrijd reden tot aan de Poggio”, verklaart Van der Poel.

“De twee besten (Wout van Aert en Julian Alaphilippe) zaten vooraan, ik rekende erop dat alles zou samenkomen voor de sprint gezien de achterstand bovenaan de Poggio klein was en er nog enkele straffe namen in de achtervolgende groep zaten. In de sprint voor plaats drie geraakte ik daarna wat ingesloten. Ondanks dat het niet het gehoopte resultaat was, heb ik toch het gevoel dat het in stijgende lijn gaat. Nu woensdag rijd ik de Gran Piemonte. Ondanks dat ik parcours nog niet uitgebreid bekeken heb, hoop ik vooraan mee te spelen.”

Mathieu van der Poel blijft positief ondanks 13de plaats in Milaan-Sanremo: “Niet het gehoopte resultaat, maar gevoel dat het in stijgende lijn gaat”
Foto: Photo News
Door bvc, sfk
AANGERADEN