Twee jongeren opgepakt voor afpersing met airsoftwapen in Knokke

Bron © BELGA

Foto: Shutterstock.

Knokke-Heist -

Een 18-jarige man uit Knokke en een minderjarige kompaan zijn in de nacht van zaterdag op zondag opgepakt voor een poging tot afpersing. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Tijdens de feiten werd een airsoftwapen tegen het hoofd van een minderjarig slachtoffer gezet.

De verdachten probeerden rond 1.30 uur geld af te troggelen van een andere tiener, geboren in 2003. Een getuige hoorde het tumult op straat en zag hoe een pistool tegen het hoofd van het slachtoffer werd gezet. Ze eisten dat de jongeman zijn geld zou afgeven. De getuige begon echter te roepen, waarna de verdachten op de vlucht sloegen. Het duo kon in de buurt ingerekend worden door de politie. Het gebruikte pistool bleek een airsoftwapen te zijn.

Na verhoor heeft het parket besloten om de meerderjarige verdachte voor te leiden bij de onderzoeksrechter. Die zal maandag oordelen over de eventuele aanhouding van de 18-jarige Knokkenaar. Zijn minderjarige kompaan wordt ter beschikking gesteld van de jeugdrechter in Halle-Vilvoorde.

Door blg
AANGERADEN