Fietser (31) overlijdt na aanrijding met vluchtmisdrijf

/ Balen -

Op Breden Els in Balen is zondagavond rond 18u een aanrijding met dodelijke afloop gebeurd. Nadat een auto een fietser had aangereden, sloeg de bestuurder zonder te stoppen op de vlucht. Het slachtoffer overleed ter plaatse. De bestuurder wordt opgespoord.

Er zijn nog heel veel onduidelijkheden over de omstandigheden waarin de tragische aanrijding zich zondagavond voltrok. Ook al omdat er geen getuigen zijn van de feiten. Het ongeval gebeurde op een strook te midden van het groen, net voor het punt waar de bebouwing op Breden Els begint. Buren zeggen rond 18u een luide klap gehoord te hebben. Maar toen ze gingen kijken wat er was gebeurd, viel er geen wagen meer te bekennen.

Ze troffen er wel de ernstig gewonde P.V. aan, een 31-jarige Balenaar die op een zandweggetje lag dat haaks op de weg uitkomt. Hulpdiensten probeerden nadien het slachtoffer nog ter plaatse te reanimeren, maar de man is aan zijn verwondingen overleden.

Het slachtoffer is een alleenstaande man die zelf niet zo ver van de plek van aanrijding vandaan woonde. De klap moet hevig zijn geweest, want de brokstukken van de tweewieler lagen over tientallen meters verspreid.

Omdat het slachtoffer zelf in het zijstraatje lag, sluit de politie niet uit dat de fietser vanuit het zandweggetje de rijbaan van Breden Els op was gereden en de automobilist hem niet of te laat had opgemerkt. Een verkeersdeskundige van het parket kwam ter plekke om de situatie te onderzoeken.

De speurders hebben aanwijzingen dat de gevluchte auto een BMW is. De automobilist sloeg op de vlucht in de richting van Balen-centrum. Hij wordt opgespoord.

Fietser (31) overlijdt na aanrijding met vluchtmisdrijf
Foto: HO
Door HO
AANGERADEN