Organisator Milaan-Sanremo feliciteert Hilaire Van Der Schueren en zijn ploeg: “Ik ben trots op mijn jongens”

Aimé De Gendt werd 21ste in Milaan-Sanremo. © Photo News

Nog nooit had de Wanty-ploeg startrecht gekregen in Milaan-Sanremo. Na de tweede plaats in de Europe Tour van 2019 kreeg het in zijn achtste seizoen nu wel een kans, en die heeft ze met verve gegrepen. "De organisator kwam ons na afloop bedanken. Hij vond dat wij zijn koers aantrekkelijk hebben gemaakt. Ik ben trots op mijn jongens", aldus een fiere ploegleider Hilaire Van Der Schueren.

Nochtans begon het niet te best voor Circus - Wanty-Gobert. Snelle man Danny van Poppel kwam nog voor de finale ten val en gaf op. Ook in de vroege vlucht was geen enkele pion mee. Bewust. “Ik had zes renners aan de start, die de finale konden rijden. Hen opofferen in de vroege vlucht zou dom zijn”, aldus Van der Schueren.

Een terechte keuze. Loïc Vliegen tekende op de Cipressa voor een dappere aanval en ook Jan Bakelants reed constant attent voorin. Tot op het steile stuk van de Poggio: “Er schoot plots een kramp in mijn benen. Einde verhaal.”

Aimé De Gendt

Wie wel overeind bleef op de Poggio, was Aimé De Gendt. De 26-jarige hardrijder uit de Denderstreek opende de debatten en leek het zelfs even te kunnen uitzingen tot de top, maar dan werd hij voorbijgeflitst door Van Aert en Alaphilippe. "Ik wou eigenlijk net zelf versnellen, maar die twee vlogen mij voorbij. Aanklampen was onmogelijk."

De Gendt wist wel stand te houden in de achtervolgende groep en sprintte mee voor de derde plaats. "Omdat Démare voor mij bijna in de dranghekken vloog, moest ik remmen en zat een dichte ereplaats er jammer genoeg niet in", aldus De Gendt, die 21ste eindigde.

Voor Van Der Schueren heeft de ereplaats geen belang. "Het gaat om de koers die we hebben gemaakt. Meer dan sommige World Tour-ploegen (doelt op Lotto-Soudal, nvdr.) hebben wij de Belgische eer hoog gehouden. Van onze ploeg heb je het laatste nog niet gezien. Aimé mag de komende jaren resultaten ambiëren in de kasseiklassiekers.” (bvc)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten