Ophef over TikTok-video waarin paarden worden opgejaagd door jongeren: “Dit zijn onnozelaars die geen respect hebben voor dieren”

Heusden-Zolder -

Op TikTok is een video verschenen van jongeren die in een weide paarden achterna lopen en hen opjagen. Volgens de berichten op sociale media zou het gaan om jongeren uit Heusden-Zolder, in een weide aan de Rode Kruisstraat in Berkenbos.

De beelden worden druk gedeeld op sociale media. In de video is te zien hoe jongeren een weide binnendringen en achter paarden aanrennen.

Een boze melder uit Heusden-Zolder, die liever anoniem blijft, diende klacht in bij de lokale politie. “Ik heb de politie gecontacteerd omdat ik wilde meehelpen zoeken naar de eigenaars van de paarden. Toen ik op het TikTok-profiel de postcode van Heusden-Zolder zag staan, ben ik meteen in actie geschoten”, klinkt het. “Het kan toch niet de bedoeling zijn dat paarden in hun weide worden lastiggevallen door onnozelaars die geen respect hebben voor de dieren.”

Onderzoek

“Het klopt inderdaad dat de paarden in het TikTok-filmpje op een weide staan in de buurt van de Rode Kruisstraat, achter de brug. De eigenaars van de paarden zijn vanmorgen op kantoor geweest om melding te maken. We gaan nu samen met hen bekijken hoe we de problemen kunnen aanpakken.”

De lokale politie van Heusden-Zolder heeft een onderzoek opgestart en zal de videobeelden van TikTok uitvoerig bekijken en analyseren.

Door hbvl
AANGERADEN
Meest recent