Van der Poel gaat nu ook samenwerken met “goede vriend” Alberto Contador: “Voor mij is Mathieu de Lionel Messi van de wielersport”

Foto: AFP

Het bedrijfje van Mathieu van der Poel blijft groeien want nu gaat ook ex-Tourwinnaar Alberto Contador zijn naam linken aan 4GOLD.

LEES OOK. Alberto Contador rijdt 78 (!) keer steile klim op en zet straf wereldrecord neer (en dat maakt ook Mathieu van der Poel blij)

Het merk van sportvoedingssupplementen, dat ook onder anderen Liam Everts en Kirsten Flipkens onder contract heeft, maakte de aanwinst maandag bekend via een persbericht.

“Attente toeschouwers hadden misschien al de typische goudkleurige bidon of in zwart en goud gewikkelde energierepen opgemerkt in de videobeelden en foto’s van Contador’s recente ‘Everesting’ wereldrecord, dat tot voor kort nog overeind bleef. Vandaag kondigen het Belgische bedrijf in voedingssupplementen en op DNA-gebaseerd prestatieadvies en de Spanjaard officieel een langdurige samenwerking aan. ‘El Pistolero’ vervoegt namelijk het huis van mede-oprichter Mathieu Van der Poel als wereldwijde ambassadeur van 4GOLD”, klinkt het.

Volgens de start-up is Contador een volgende stap in de verdere internationalisering van hun merk. “Ik ben erg blij dat Alberto - die ik altijd heb bewonderd om zijn strijdlustige rijstijl en die als topsporter zeer goed in staat is om de kwaliteit en de voordelen van voedingssupplementen te beoordelen - zich bij ons heeft aangesloten om de unieke aanpak van ons merk en de kwaliteit van onze producten te vertegenwoordigen”, aldus Van der Poel.

Van der Poel gaat nu ook samenwerken met “goede vriend” Alberto Contador: “Voor mij is Mathieu de Lionel Messi van de wielersport”

“Ik ben oprecht blij om deel uit te maken van 4Gold. Hoewel ik de professionele wielersport verlaten heb, train ik uiteindelijk net zoveel of zelfs meer dan toen ik actief was en door mijn vriendschap met Mathieu ben ik hun producten voor mijn training gaan uitproberen”, zegt de Tourwinnaar van 2007 en 2009. “Mathieu en ik zijn totaal verschillende renners, van verschillende generaties, maar we hebben grote bewondering voor elkaar. Voor mij is Van der Poel de Lionel Messi van de wielersport, een renner die overal interesse opwekt, hoe klein de wedstrijd ook is. Ik ben er trots op deel uit te maken van deze ploeg, om de ambassadeursstatus met Mathieu te delen. Laten we hopen dat het voor een lange tijd is en dat we erin slagen om heel snel samen op de fiets te gaan.”

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN
Meest recent