Mondmaskers tijdens een hittegolf: met deze 8 tips hou je het comfortabel

Mondmaskers tijdens een hittegolf: nog meer water drinken en neem een extra exemplaar mee. Foto: Getty Images

Nu het zo heet is, draag je het liefst zo weinig mogelijk kleding. Maar dat mondmasker zul je toch moeten aanhouden, als we het nieuwe coronavirus willen verslaan.

We zitten midden in een hittegolf en dat is niet altijd even leuk, zeker niet in combinatie met een uitgebreide mondmaskerplicht in de strijd tegen het nieuwe coronavirus. Hoe zorg je er toch voor dat het enigszins comfortabel blijft? Enkele tips.

  1. Kies voor een luchtiger masker in katoen, en vermijd synthetische stoffen, zodat de huid beter kan ademen. Het is bij hitte ten zeerste aangeraden om herbruikbare maskers na elk gebruik te reinigen, zeker als je veel transpireert.
  2. Een mondmasker moet te allen tijde mond en neus bedekken, maar zorg wel dat je goed kunt blijven ademen. Opteer in dat geval voor lichtere mondmaskers, zonder filter.
  3. Net zoals bij kleding is het ook aangeraden een lichtgekleurd mondmasker te dragen, omdat het de warmte minder zal absorberen dan donkere exemplaren.
  4. Draag zo min mogelijk make-up, en al zeker geen producten met een vettige samenstelling, zoals foundation. Draag je wel cosmetica, dan is het belangrijk om de huid ’s avonds goed te reinigen.
  5. Draag wel zonnebescherming, maar kies voor producten met een lichtere samenstelling dan de klassieke, dikke zonnecrèmes.
  6. Door het mondmasker zul je hoogstwaarschijnlijk meer transpireren, het is dus nog belangrijker om regelmatig water te drinken, zodat je gehydrateerd blijft. Vermijd de vlakke zon en beperk de tijd die je buitenshuis doorbrengt.
  7. Neem een extra mondmasker mee wanneer je de woning verlaat, zodat je kunt wisselen mocht je veel transpireren. Een vochtig mondmasker is niet alleen extra oncomfortabel omdat het aan de huid plakt, het is ook minder efficiënt in het tegenhouden van bacteriën.
  8. Een geïrriteerde huid? Smeer thuis een dikke laag herstellende crème zoals Aquaphor of Vaseline, hypoallergene producten die zacht zijn voor de huid.
Door (edm)
AANGERADEN